Good To SEO | Search engine optimization (SEO) Blog News


After five years of extensive renovations and refurbishments, the completed 75 on Plein was handed over to Truworths earlier this month. Located in the heart of Cape Town’s CBD, the Plein Park building was originally designed by KMH Architects in 1962 and housed the old Department of Justice. Five decades later, KMH was re-appointed to give the old building a new lease on life.

Source: Supplied


Said Pieter Vlok, senior project manager at Afroteq Advisory, which was part of the professional team: “What started out in 2016 as a relatively small project to design and execute the fit-out of two floors of the building for the Truworths’ call centre turned into a major four-year project that saw the old brown and drab building from a forgotten era transformed into a 16-floor, state-of-the art office block that has been renovated according to world-class facilities management and green building specifications.”

Source: Supplied

Source: Supplied


Truworths tasked Afroteq with the responsibility of managing the diverse team of professionals and contractors involved in the project, and to ensure that the renovated building was not only aligned to green building standards, but that best-in-class facilities management principles were also followed in the design, construction and operation phases so that the ongoing maintenance of the building would be as cost effective and efficient as possible.

Source: Supplied

Source: Supplied

These extensive refurbishments include:

  • Installing new services infrastructure (from basement to roof), including new HVAC systems, fire protection and security upgrades.
  • Refurbishing the main entrance and lobby situated on the ground floor in Plein Street.
  • Renovating the 10th and 11th floors for the Truworths Group’s call centre and completing white box preparation of the 12th to 16th floors for future tenants.
  • Installing a new lightweight structural steel extension of the 10th floor, as well as a contemporary, wraparound curtain wall façade made from performance glass as prominent new features.
  • Installing a borehole water system and a mechanism to recycle grey water in order to reduce water consumption.
  • Supporting a temperature-controlled environment with the use of blinds and shade controls, ventilation and sun control with the bespoke, perforated metal façade.

“We would like to thank Truworths for giving us the opportunity to manage the renovation project for them, and every professional team member who helped to successfully complete the project. It truly was an honour and a pleasure to work with such a diverse group of people with different areas of expertise, but with inexhaustible energy, commitment and determination. We have created something magnificent that will bear testimony to this passion for many generations to come,” Vlok concluded.



Source link

READ ALSO  5 Ways to Use Facebook to Promote Your Organization's Giving Tuesday Campaign
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Buffer
  • stumbleupon
  • Reddit

Join To Our Newsletter

You are welcome

This div height required for enabling the sticky sidebar
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :